Tarih boyunca yapılan bütün savaşlarda, köprülerin daima çok stratejik önemleri vardır. Çünkü savaşarın kaderini, köprüyü tutan, ele geçiren veya imha eden taraf, büyük ölçüde tayin eder.
Kuşkusuz 2. Dünya Savaşı’nda, ele geçirebilmek için yoğun çarpışmalara neden olmuş bir çok başka köprü de vardır. Ancak Kuzeybatı Avrupa’daki savaşlarda, Müttefiklerle Almanların ellerinde tutmaya çalıştıkları, özellikle şu üç köprü çok ündülüdür:
Fransa, Normandiya’daki Pegasus Köprüsü, 6 Haziran 1944’te Almanlardan İngilizlere geçmiştir.
Hollanda, Arnhem’deki Arnhem Köprüsü 17 Eylül 1944’te önce Almanlardan Amerikalılara geçmiştir.
Almanya, Remagen'deki Remagen Köprüsünü 7 Mart 1945'te Almanlardan Amerikalılara geçmiştir.
Her üç köprü de, içerdiği stratejik önem nedeniyle kitaplara, dergilere, filmlere hatta bilgisayar oyunlarına bile konu olmaktadır.
Araştırmacı yazar Esin Akan, II. Dünya Savaşı’nda her biri ayrı derecede öneme sahip bu 3 köprüyü, yaptığı uzun ve titiz çalışmalar sonunda bir trioloji şeklinde tek bir kitapta topladı.Olayların geçtiği yerlere gidip yerinde incelemeler yaparak, o günleri yaşamış gaziler ve yerli halk ile görüşerek, yaşanan savaşların canlı tanıklarından bilgi aldı. Aynı zamanda bu üç köprü ile ilgili II. Dünya Savaşı tarihçileri ve strateji uzmanlarının yazdıklarını, o döneme ait çeşitli belgeleri inceledi.
Bu köprülerin ele geçiriliş öykülerini, saldıran ve savunan tarafların hikâyelerini, çatışmalar öncesi oldukça uzun süren ön hazırlık ve tatbikat aşamalarını, saldırılar sonrası yaşanan bütün olayları, birbirinden çarpıcı stratejileri bu kitapta bir arada bulacaksınız.
Dil: Türkçe
Baskı Yılı: 2005
Sayfa Sayısı: 360
Ebat: 16 x 24
Kâğıt Cinsi: Kitap Kâğıdı
Kapak Türü: Karton Kapak